Beef Tomato


 

PROMO BEEF TOMATO

Rp. 3.780/ons

Manfaat Beef Tomato

1. Mengurangkan Risiko Masalah (Sakit) Jantung

Menurut kajian yang dilakukan di Tufts dan Universiti Boston, America Syarikat menyatakan bahawa pengambilan lycopene (salah satu nutrisi beef tomato) boleh mengurangkan risiko masalah kardiovaskular dan masalah jantung sebanyak 30%

2. Kaya Dengan VItamin Dan Mineral

Beef Tomato boleh membekalkan badan dengan vitamin dan mineral yang banyak seperti vitamin A, vitamin K, vitamin B1,B3,B5,B6,B7, vitamin C, folat, zat besi, potassium, magnesium, chromium, choline dan phosphorus.

3. Tomato Boleh Mengurangkan Kesan Buruk Merokok

Percaya atau tidak, beef tomato boleh mengurangkan kesan buruk yang disebabkan oleh asap rokok. Ia tidaklah merawat, namun boleh mengurangkan kesannya.

Beef Tomato mengandungi asid coumaric dan asid chlorogenic yang boleh melindungi badan daripada bahan yang karsinogen (bahan yang boleh menyebabkan kanser) yang dihasilkan oleh asap rokok.

4. Menambah Rasa Secara Semula Jadi

Tomato boleh menambahkan rasa kedalam sajian makanan anda. Selain mudah untuk didapati, diproses dan ditambah dalam makanan, tomato memainkan peranan yang baik sebagai perasa yang berkhasiat.

Semasa proses penyediaan makanan, ada kemungkinan vitamin C di dalamnya akan terjejas. Namun haba semasa memasak boleh merancang penghasilan lycopene dengan lebih banyak

5. Banyak Kandungan Fitonutrien

Jika dibandingkan dengan fitonutrien, hanya beberapa sahaja yang mempunyai kandungan yang setanding dengan Beef tomato.

Beef Tomato mengandungi flavonones, flavonols, hydroxycinnamic acids, carotenoids dan glycosides. Kandungannya adalah lebih banyak jika dibandingkan dengan sayur-sayuran yang lain.


Komentar untuk Produk Ini :


Produk Terkait